De Oprichting

Het moet herfst 1968 zijn geweest. 4 vrienden uit tuindorp gingen uit verveling eens kijken in het PH. Daar was wel eens een 'hobbyclub' vanuit de kerk. Het waren Maarten, Hans , André en Hans. De club was afgelopen en er waren nog enkele vrijwilligers aan het opruimen enzo. Er stond een lullig pick-upje op het podium en de tl's waren aan. Geen bal aan voor een stel pubers.

De volgende week gingen Maarten en Hans er weer heen en namen een paar platen van hun zelf mee. Of ze die mochten draaien! Dat mocht. Meteen was er sfeer en iedereen luste nog wel een pilsje(!). Die weken erna ging dat zo door en Maarten, die op de MTS zat en vel knutselde met versterkers e.d., stelde voor er "iets meer" van te maken. Om een lang verhaal kort te maken: Maarten stond met een heuse disco-tafel met alles erop en eraan, met "sfeerverlichting" een gezellig potje muziek te draaien. De 'soos' was geboren.

Daar er veel jongelui op af kwamen werd er ook een organisatie opgericht. Toen is S70 ontstaan. Heet PH werd een ware concurent voor b.v. RASA op het Paardenveld. Er kwamen steeds meer bands spelen en niet de minste; Focus, Pretty Things, Solution.....

Hoe de organistie tot stand kwam en welke namen daarbij hoorden  ?
Maarten van S(Z)wetselaar,gebr Overbeek,Jan Tilbugs,Theo van Wijk ?
Mogelijk kunnen anderen dit verhaal aanvullen.